U Beta-Alanin

Beta-Alanin är en aminosyra som behövs för att upprätthålla nivåerna av Karnosin i musklerna. Beta-Alanin går ihop med Histidin i våra muskelceller och bildar då Karnosin. Histidin har vi gott om i cellerna så det är inte en begränsande faktor, däremot är Beta-Alaninet begränsande och supplementering av Beta-Alanin ökar nivåerna av Karnosin i muskelcellerna.
Karnosinet har i uppgift är att buffra mjölksyra (vätejoner) och upprätthålla en normal pH-balans i muskelcellerna. Tillskott av Beta-Alanin ökar nivåerna av Karnosin vilket gör att cellerna hinner hantera och neutralisera syran som uppstår vid intensivt arbete.

Forskningen har visat att ett totalt intag på mellan 150-200g fördelat över 30-45 dagar (ca 5g/dag) behövs för att maximera nivåerna av Karnosin i cellerna. När du väl intagit denna mängd så behövs en underhållsdos på 3-5g/vecka för att bibehålla opti-nivån året om. Med detta i åtanke har vi valt att fylla 200g U Beta Alanine i en burk vilket räcker för en optimal uppladdning + några månaders underhåll. Blanda ut U Beta-Alanine i valfri vätskemängd och drick. Blanda pulvret i ett vanligt glas vatten eller skicka ner en skopa i nån annan dryck du ändå dricker (t.ex sportdryck eller liknande).

119,00 kr
priset inkl. moms