Massagens goda effekter

Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. De positiva fysiska och mentala effekterna är många:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga
Ökar kroppens allmänna välbefinnande

Viktigt att tänka på innan och efter behandling
En massage är tänkt att få dig att känna dig avslappnad​ ​och förnyas​ på energi
​O​medelbart efter massagen förväntar sig alla att känna sig fantastiska​,​ men när d​​u​stiger upp från massagebädden kan du (inte säkert att du gör) utveckla en känsla som kommer att präglas av:

 • huvudvärk
 • illamående
 • trötthet
 • andra influensaliknande symtom

Tänk på att din kropp och själ hör i hop, inga som helst konstigheter. Konstigt vore annars.
Med det menar jag att du har (även om det kanske är omedvetet) eventuellt samlat på dig saker som kan ha påverkat dig på något sätt.
Det kan man på ett enkelt sätt säga att det har kapslat in sig i din kropp.
Det kan vara olyckor, oro, stress, rädsla, ja du fattar.
Spända muskler är, ofta och invanda (tränade) muskler på att vara just spända.
När spändheten frigörs, kan det bli en jäkla skjuts på flödet som har varit stagnerat.
Tänk dig en trädgårdsslang när du nyper åt flödet där. Så är funktionen i vår kropp. Flödet av blod, lymfvätska, slaggprodukter etc. Från tårna hela vägen upp till huvudet och tillbaka, hela vägen. Blir det stopp någonstans på vägen får man obalans som yttrar sig på olika sätt. Ofta spändhet och stelhet. 

E​n professionellt genomförd massage kommer att leda till några eller alla ovanstående biverkningar som kommer att vara i en eller två dagar efter massagen. Det går över. Korrekt utförd muskelm
assage ger inga skadliga biverkningar.
Som massageterapeut får man inte ägna sig åt manipulation av kotpelare eller skelett, som t.ex en utbildad kiropraktor eller naprapat har rätt till. 

Var alltid noga att ta reda på innan du besöker en terapeut om denne har rätt kompetens.
Det är för din säkerhet. 
Bäst är om terapeuten är medlem i www.kroppsterapeuterna.se   

Symptomen kommer att åstadkommas genom utsläpp av toxiner i blodet som massage pågår​.
Då alla individer är och kommer att vara olika, kan jag aldrig säga hur just du kommer att reagera på den massage jag utför. Alla massörer ger också olika massagebehandling, inga konstigheter.
Massagen öppnar upp flödet/cirkulationen av dina processer och kroppen slappnar av.​ Det ökar m.a.o din cirkulation, som med stor sannolikhet beror på att det har varit en stagnation någonstans i din kropp som lösts upp av massagen.
Lymfsystemet är mer aktivt efter en ​terapeutisk ​massagebehandling eftersom det försökte bli av med de överflödiga toxinerna som finns i kroppssystemet​.​
Om du inte druckit vatten före och efter massagen kan den sjukliga känslan bli värre.​
På min hemsida finns instruktioner där jag rekommenderar dig som kund att förbereda din kropp på behandlingen dagarna innan din bokade tid ​
​Vid för låg vätskenivå i kroppen vid behandlingstillfället, ​kommer lymfsystemet ​ att överbelastas och detta kommer att fördröja utsöndringen av gifter som sannolikt kommer att ha negativa biverkningar i kroppen.​ ​Men det blir bättre, det lovar jag dig.

Kuriosa om företaget: Företagsnamnet kommer från det adressen/huset jag bodde i när företaget startades 2010. Det hette Lugnet. Dessutom blir man ju lugn av massage, eller hur?


#lugnetsmassage #lugnetsmassagevärmland #landslagsmassör #friskvårdvärmland #massagekarlstad #käkledsbehandling #medicinskmassage #idrottsmedicin #massagekil #idrottsmassage #gravidmassage #avslappningsmassage #fotmassage #skalpmassage #bindvävsmassage #faschiabehandling #andningsterapi #lotorpsmetoden #hotstonemassage #lyxbehandling #mtb #yoga #funktionellträning #PTpass #samtalsstödförcancerdrabbade #kramaerabarn-ambassadör #sweparacycling #teamsweden


Att tänka på efter din behandling.
Du kan uppleva extra ömhet i behandlade områden efteråt. Normalt är att det går över på 1-2 dagar.
Du kan också uppleva svängningar i känslor, humör och energi.
Drick gärna litet extra vatten. ett vanligt dricksglas i timmen, fyra timmar framöver efter behandlingen. Massagen sätter fart på cirkulationen och på utrensningen i kroppen.
Det är inte ovanligt att man behöver besöka toaletten någon extra gång efter behandlingen.
Genom att dricka vatten hjälper du kroppen med dessa processer och undviker uttorkning.

Hur kan du göra förbättringar i din vardag?
Se över dina vanor. Dålig kost, sömnsvårigheter, bristande motion och ett hälsotillstånd som inte är den bästa, är stora orsaker till att kroppen och därmed även ditt psyke inte mår bra av.

Detta vet du säkert redan, Sluta röka, dra ner på alkoholen och undvik helt drycker/godis/chips/kakor etc. Sånt där som man gärna kan "unna" sig då och då, fast man vet att man egentligen inte behöver (om man har målet att gå ner i vikt till exempel)

Detta vet du säkert redan, Sluta röka, dra ner på alkoholen och undvik helt drycker/godis/chips/kakor etc. Sånt där som man gärna kan "unna" sig då och då, fast man vet att man egentligen inte behöver (om man har målet att gå ner i vikt till exempel)
Ät mycket grönt och protein i kosten, och försök undvika processade råvaror.

.

Här får du också direkt bevis på att käkleden hänger i hop med din rörlighet, eller inte rörlighet i höftleden. 

Koppningsmassage ingår i mina flera av mina behandlingar.
Behandlingen med koppning underlättar för slaggprodukter och gifter att dräneras ut samtidigt som fettcellerna kommer i lipolys och frisläpper lagrad energi.
Behandlingen med koppning gör att du får en långsiktigt bättre cirkulation som kan ge ett långvarigt resultat. Elastin och kollagen påverkas fördelaktigt med koppning vilket dessutom ger en smidigare och fastare hud.
Jag använder koppar av silikon.
Det kan ge hudrodnader och eller sugmärken. Inga konstigheter. (Se de märkena som TA-HAND-OM-SIG-MÄRKEN) De är grymt effektiva i sitt sätt att arbeta. Ökad definitiv cirkulation av dit flöde i kroppen.
Du bestämmer OM jag ska använda dem vid behandlingen.

 • Tänk på att inte vara alldeles "nymatad" när du ska på behandling. Det kan ge illamående efteråt.

Hjärtligt välkommen på behandling hälsar Lotti Strömberg